De Dryfast ventilatoren inzetten voor koeling en verkoeling tijdens warme periodes

Gepubliceerd op 19-05-2020   |   Door Hans Scholl
De Dryfast ventilatoren inzetten voor koeling en verkoeling tijdens warme periodes

In eerdere blogs hebben we al de inzet van Dryfast ventilatoren besproken voor ondersteuning van droogprocessen, stofbeheersing en het afvoeren van kwalijke stoffen en gassen, maar veel van onze ventilatoren zijn ook uitstekend inzetbaar voor koeling of het creëren van een verkoelend effect tijdens warme periodes.

 

Koeling

Zolang buitentemperaturen lager zijn dan binnentemperaturen kan deze koelere buitenlucht ingeblazen worden om binnen een temperatuurverlaging tot stand te brengen, denk hierbij aan de koelere nachturen en ochtenduren.

 

Ook worden onze ventilatoren ingezet om met buitenlucht de ruimtes te koelen waar tijdens productie- en industriële processen veel warmte geproduceerd wordt, zoals glasfabrieken, walserijen, gieterijen enz.

 

Verkoeling

Zonder de lucht te koelen kan ook door het verplaatsen van warme binnenlucht een verkoelend effect gecreëerd worden voor mensen en dieren. Tijdens intensieve arbeid, maar ook bij hogere temperaturen beginnen mensen en dieren te transpireren. Transpiratie op zich geeft geen verkoelend effect, het is de verdamping vanaf de huid van het transpiratievocht wat een verkoelend effect geeft. Voor verdamping is warmte nodig en deze warmte wordt onttrokken aan de huid, die daardoor fysiek afkoelt.

 

Warme periodes in onze lage landen gaan veelal gepaard met een hoge relatieve vochtigheid, waardoor er vanaf de huid nauwelijks vocht kan verdampen. Door stilstaande verzadigde lucht constant te verplaatsen kan vanaf de huid weer makkelijk vocht verdampen en hebben we daarmee een heerlijk verkoelend effect gecreëerd! Veel Dryfast ventilatoren hebben in de afgelopen warme jaren uitkomst geboden in warme fabrieken, distributiecentra en bij evenementen.

 

Welke ventilatoren heeft Dryfast voor deze toepassingen?

Voor het inblazen of aanzuigen van koelere buitenlucht met behulp van slangen, kan gekozen worden voor alle radiaal en axiaal ventilatoren met een slangaansluiting, of die voorzien kunnen worden van slangaansluitingen, denk hierbij aan de DAF-serie en de TTV-serie.

 

Voor het vrij aanzuigend en uitblazend toepassen kan afhankelijk van de ruimte en de gewenste luchtverplaatsing gekozen worden voor de axiaal ventilatoren TTV4500 en TTV7000 en voor de grotere capaciteiten onze windmachines uit de TTW-serie. Voor de zwaardere industriële toepassingen kan gekozen worden voor de TTV20000 en de TTV45000.

 

Vind je dit een interessant artikel? Deel het met anderen!

   
Please select your language

Schrijf u in en mis geen enkele update of relevante aanbieding meer!

Geef hieronder uw interesses op en wij houden u op de hoogte met deze relevantie informatie.

  • Aanbiedingen en acties
  • Branche gerelateerde informatie
  • Instructievideo's
  • Nieuwe blogs
Houd mij op de hoogte