De allround oplossing voor stofbeheersing, uniek in zijn segment: de Dryfast FB300 filterbox

Gepubliceerd op 12-12-2019   |   Door Pakorn van der Kooij
De allround oplossing voor stofbeheersing, uniek in zijn segment: de Dryfast FB300 filterbox

De DAF2500LSAU stofafzuigset is bij de meeste bouw- en renovatiebedrijven al gekend en onmisbaar geworden op iedere bouwplaats. Helaas is er niet altijd de mogelijkheid om een stofzak met een lengte van 3 meter te gebruiken. Met de FB300 filterbox en verschillende filtercombinaties maken we dit mogelijk, met als groot voordeel dat zelfs de kleinste stofdeeltjes gefilterd kunnen worden.
 
Door de standaard aanzuig- en uitblaas slangaansluitingen van Ø 300 mm is deze filterbox op veel verschillende manieren met ventilatoren en luchttransportslangen te combineren, voor overdruk- of onderdruktoepassingen. Zie hieronder de verschillende mogelijkheden:
    
 Geschikt voor welke toepassingen?
De filtercombinatie kan voor verschillende toepassingen met verschillende filters worden samengesteld. Zo kan een G4 grofstof cassettefilter en een F9 fijnstof cassettefilter of een F7 fijnstof zakkenfilter worden gebruikt in de bouw- en renovatiemarkt. Voor renovatiewerken in verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en de voedingsmiddelenindustrie, kan de filterbox samengesteld worden met een G4 grofstof cassettefilter, F9 fijnstof cassettefilter en een HEPA-filter. De koolstof cassettefilter kan worden ingezet voor allerlei vormen van geurbestrijding in de renovatiemarkt, bouw- en schildersmarkt en de industrie. De verfnevelfilter kan worden ingezet voor opname van verfnevel en stof, bijvoorbeeld bij spuitwerkzaamheden op locatie.
 
Door de vele filtercombinaties beschikt u met de filterbox onmiddellijk over alles wat u op een bouwplaats nodig heeft voor een gezonde werkomgeving.
 
Het plaatsen van de filters
Zowel op de filterbox als op de filters is de luchtstroomrichting aangegeven d.m.v. een pijl. In het belang van een effectieve werking van de filters is het belangrijk dat de pijlen op de filters in de juiste richting en zichtbaar in de box worden geplaatst.
 
Materiaal en reiniging
De robuuste kunststofbehuizing is aan de binnenzijde voorzien van 3 uitsparingen waarin u gemakkelijk de filters kunt plaatsen. Tijdens gebruik zal ook de filterbox vervuilen, deze is echter eenvoudig en snel te reinigen met water (hogedrukreiniger), hierdoor zal de box effectief blijven werken en vervuilt u niet de ruimte waarin u de box wilt reinigen.
Naast het eenvoudig reinigen van de filterbox heeft u het voordeel dat indien de FB300 op de aanzuigzijde van de ventilator wordt aangesloten, de ventilator zelf ook schoon blijft.
 
Ook geschikt voor…
Een extra troef van de filterbox is dat deze niet enkel gebruikt kan worden met de Dryfast ventilatoren maar ook met ventilatoren van een ander merk. Zolang de ventilator een diameter heeft van 300 mm en een luchtverplaatsing creëert tussen de 2000 en 4000 m³/uur, kan de filterbox worden aangesloten.
 
Met trots zeggen we dan ook dat u met de filterbox FB300 de meest efficiënte oplossing heeft voor de meest voorkomende vormen van irritatie op het gebied van stof en geur.

Vind je dit een interessant artikel? Deel het met anderen!

   
Please select your language

Schrijf u in en mis geen enkele update of relevante aanbieding meer!

Geef hieronder uw interesses op en wij houden u op de hoogte met deze relevantie informatie.

  • Aanbiedingen en acties
  • Branche gerelateerde informatie
  • Instructievideo's
  • Nieuwe blogs
Houd mij op de hoogte