Dryfast ventilatoren;…maak de juiste keuze!

Gepubliceerd op 09-04-2019   |   Door Hans Scholl
Dryfast ventilatoren;…maak de juiste keuze!

Natuurlijk vinden wij zelf de door Dryfast aangeboden ventilatoren de juiste keuze, maar dat is niet wat we hiermee bedoelen. Wij bieden een totaalprogramma aan van 27 verschillende modellen in verschillende capaciteiten, uitblaasdrukken, aansluitmogelijkheden, axiaal en radiaal, voor allerlei toepassingen en doelgroepen.
 
Enkele voorbeelden van deze toepassingen zijn:
• voor het afzuigen van kwalijke dampen en stoffen;
• het inblazen van schone lucht;
• het ondersteunen van droog- en verwarmingsprocessen;
• voor verkoeling in warme periodes;
• voor het transporteren van warme, droge of koude lucht naar de gewenste ruimte.
 
Voor het bepalen van de juiste ventilator is het belangrijk te bepalen voor welke toepassing of combinatie van toepassingen u de ventilator wilt inzetten. Vragen die u zich vooraf moet stellen zijn:
 
Wordt de ventilator vrij uitblazend gebruikt, in combinatie met flexibele luchttransportslangen en/of stofzakken of voor beide toepassingen?
Indien de ventilator alleen vrij uitblazend gebruikt wordt, dan zijn alle axiaal ventilatoren met een geringe druk geschikt en is de gewenste luchtverplaatsing bepalend. Wij leveren axiaal ventilatoren in capaciteiten van 2.000 m³/uur tot wel 45.000 m³/uur.
 
Indien de ventilator in combinatie met luchttransportslangen en/of stofzakken gebruikt wordt, dan is natuurlijk het belangrijkste criterium dat de ventilator voorzien is, of voorzien kan worden van slangaansluitingen. Bij korte slanglengtes (max. 10 meter) kan er met lage druk axiaal ventilatoren met overcapaciteit gewerkt worden, bij langere slanglengtes wordt de voorkeur gegeven aan hoge druk axiaal ventilatoren en bij slanglengtes boven de 30 meter worden hoge druk radiaal ventilatoren ingezet.
 
Indien de ventilator geschikt moet zijn voor beide toepassingen dan zijn de Dryfast ventilatoren TTV4500/4500HP/7000 de juiste keuze omdat ze standaard vrij uitblazend geleverd worden en
eenvoudig voorzien kunnen worden van slangadapters voor het aansluiten van slangen en/of stofzakken.
 
Wordt de ventilator alleen binnen gebruikt of ook voor buiten opstellingen?
Indien de ventilator ook buiten opgesteld moet worden, zonder bescherming tegen de regen, dan zijn de TTV4500/4500HP/7000 modellen de enige oplossing. (beschermingsklasse IP55)
 
Voor welke toepassingen wordt de ventilator ingezet?
Om uw keuze zo makkelijk mogelijk te maken zijn onze ventilatoren op onze website al ingedeeld op de belangrijkste toepassingsgebieden: ventilatoren voor de waterschade markt, multifunctionele ventilatoren, stofafzuiging/afzuigventilatoren en windmachines voor pure luchtverplaatsing.
 
De TTV4500/4500HP/7000 zijn ingedeeld onder de multifunctionele ventilatoren, deze serie is uniek omdat hiervoor allerlei toebehoren leverbaar zijn, die ze daarmee geschikt maken voor eigenlijk alle toepassingen. Het is niet voor niets dat algemene verhuurbedrijven meestal voor deze serie kiezen voor stofafzuiging, ondersteuning van alle droogprocessen, transporteren van warme lucht via trappenhuizen of liftschachten bij verwarmingsprojecten in de utiliteitsbouw, voor verkoeling, etc. Bij vele verhuurbedrijven halen deze modellen de hoogste bezettingsgraad in de hele huurvloot en drogen veel aannemers al niet meer zonder de inzet van deze ventilatoren.
 
Welke capaciteit heb ik nodig?
Bij interne ventilatie voor ondersteuning van droogprocessen en een verkoelend effect in de zomer kunt u rekenen met een benodigde vrij uitblazende luchtcapaciteit van de ventilator die overeenkomt met 5 tot 7 maal de inhoud van de betreffende ruimte.
 
Hieronder enkele voorbeelden van de benodigde aantal luchtwisselingen voor diverse toepassingen:
(één luchtwisseling is de complete volume van de ruimte wat ververst wordt met verse lucht.)
Toepassing / ruimteLuchtwisselingen / uur
Stofafzuiging in de bouw18-20
Tunnel beluchting40
Bakkerijen20-40
Montagehallen5-8
Opslagplaatsen algemeen3-6
Fruitopslag40
Groot keukens15-20
Kantoren5-8
Machinekamers15-30
Verf spuiten20-50

 

Advies?
Heeft u advies nodig over welke ventilator u het beste kunt inzetten voor uw toepassing? Neem dan direct contact met ons zodat wij u hierin kunnen adviseren.

Vind je dit een interessant artikel? Deel het met anderen!

   
Please select your language

Schrijf u in en mis geen enkele update of relevante aanbieding meer!

Geef hieronder uw interesses op en wij houden u op de hoogte met deze relevantie informatie.

  • Aanbiedingen en acties
  • Branche gerelateerde informatie
  • Instructievideo's
  • Nieuwe blogs
Houd mij op de hoogte